?

Er det vanlig å fantasere om andre etter en tøff periode med samboeren?

Kvinne 26 . 15 Februar 2021
Spørsmål

Er det vanlig å fantasere om andre eller å sette spørsmål til forholdet etter en tøff periode? Jeg og samboer min har gått igjennom en tøff periode, typ 2-3 uker lang. Humøret til begge parter har ført til at ting ikke har vært ideelt, men jeg fikk også oppleve den verste siden av samboer min. Selv om ting begynner å normalisere seg, så har jeg fantasert, de siste 3 dagene på at jeg blir interessert i en annen og at det kan føre til at vi ender forholdet. Jeg ønsker jo ikke egentlig å slå opp, jeg har fått inntrykket av at det ikke er unormalt å tvile på et forhold i vanskelige perioder/perioder hvor man er mye stresset(som jeg er nå), men jeg begynner jo å tvile litt på følelsene mine på dette punktet. Han er en utrulig bra kjæreste som setter mine behov foran sine egne, og jeg blir trist av å tenkte på å ikke ha han i livet mitt, men jeg blir usikker når jeg ikke har de samme følelsene jeg hadde bare 1 mnd siden. Jeg føler jeg ikke blir like begeistret over han(vært samboere i 1 år)

Kvinne (26)
Sosionom svarer
Hei

Nei, det er ikke så uvanlig å fantasere om andre eller å stille spørsmål ved forholdet etter en tøff periode. Selv om det ikke er uvanlig, kan det likevel være vondt å kjenne på disse følelsene av tvil.

Å være i tvil er ikke farlig og du gjør ingenting galt ved å tvile. Det er heller ikke så rart at du kanskje revurderer forholdet ditt siden du nettopp har vært gjennom en vanskelig periode og sett din samboers verste sider. Det å fantasere om andre kan kanskje være en måte å se etter "utveier", en slags forsvarsmekanisme, der vi gjør oss klar til å takle et eventuelt brudd. Vi søker ofte etter å få tilbake de gode følelsene og når kjæresten for øyeblikket ikke bidrar til dette, er det jo nærliggende å tenke at en annen kanskje kunne vært mer attraktiv. 

Jeg vil råde deg til å ikke forhaste noen ting og heller ikke fortrenge følelsen av tvil. Tvil kan være et godt utgangspunkt for å utforske hvilke styrker forholdet deres har, men også hvilke svakheter og eventuelt muligheter for forbedringer som finnes. Kan du snakke med samboeren din om hva du føler og hva som gjør at du begynner å tvile? Etter en vanskelig periode i samlivet er det viktig å snakke om hva som skjedde og på den måten kanskje "reparere" de tingene som gikk galt. Noen nyttige spørsmål dere kan stille dere selv er: Hva slags behov har hver enkelt av dere og hvilke behov har dere felles? Kan vi akseptere de verste sidene ved hverandre? Er det andre måter å løse slike perioder på i framtiden? 

Slike samtaler er ikke nødvendigvis enkle og trenger heller ikke være særlig romantiske. Men slike samtaler kan være nødvendig for at du bedre kan se om du bør handle på tvilen din (gjøre det slutt) eller at dere som par kan komme styrket ut av dette.

Dersom du ønsker noen å snakke med kan du undersøke samtaletilbud ved din samskipnad (noen samskipnader har også parsamtaler). .

Vennlig hilsen

Sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?